Over ons

 

Het verhaal begint in 1946, toen André Claeys, gesteund door zijn echtgenote Angèle, zijn eigen zaak begon in het Gentse. Hij legde toen de basis van ons succes. Het begon als een bescheiden éénmanszaak waar men met zijn wagen terecht kon voor onderhoud en herstellingen. De professionele aanpak, klantvriendelijkheid en eerlijke handel zorgden ervoor dat er al snel een vast cliënteel opgebouwd werd.

Over garage Claeys CarsHet vakmanschap zat in de genen, en reeds in 1960 was Jackie Claeys (op achtjarige leeftijd!) actief in de garage. Hij was er toen, en vandaag nog steeds, niet wég te slaan. Eerst als helper en aangever, vervolgens als leercontract en tenslotte als volwaardig gediplomeerd mechanieker stond Jackie aan de zijde van zijn vader, om vervolgens in 1979 de zaak over te nemen. Officieel op pensioen, zou André Claeys zijn zoon nog vijf jaar dagelijks bijstaan, tot in 1984 het noodlot toesloeg en hij kwam te sterven. Een begenadigd en bijzonder getalenteerd man, geliefde vader, grootvader en echtgenoot was niet meer... Jackie zou op die locatie nog verder gaan tot in 2009, met de eeuwige steun van zijn vrouw Christel, want achter ieder succesvol man staat immers een sterke vrouw. Haar aandeel in dit verhaal is niet te onderschatten.

In 2010 gooiden we het over een andere boeg. Het pand in Gent was verouderd en de kosten voor de sanering die zich opdrong, waren niet in verhouding met het potentieel van de locatie. BVBA Claeys Cars werd gesticht te Merelbeke. De eenmanszaak evolueerde tot een heus familiebedrijf. Aan het hoofd van het bedrijf nog steeds Jackie: onze klanten kunnen nog dagelijks rekenen op zijn ruim 50 jaar ervaring, kennis en expertise. Hij wordt geflankeerd door zijn twee zonen Tom en Tim, ook weer gesteund door hun partners Mieke en Sofie. Jongste zoon Tim is gediplomeerd mechanieker en gezegend met dezelfde genen van zijn vader en grootvader. Oudste zoon Tom vervolledigt het team, en biedt meerwaarde door zijn ervaring in de verkoop. Een complementair trio dus, een gezonde mix van kennis, ervaring, enthousiasme en vooral veel goesting, en dit alles vanuit de kwaliteit waar de naam Claeys reeds drie generaties voor staat.

Over garage Claeys Cars te MerelbekeIn dit huis van vertrouwen kan u dus terecht wanneer u op zoek bent naar een degelijke tweedehandswagen. Onze strenge selectiecriteria zorgen ervoor dat er onze wagens nét dat tikkeltje meer hebben. Na de aankoop worden ze technisch volledig nagezien en op punt gezet in ons eigen atelier, om ze dan te koop aan te bieden en te leveren met een jaar garantie. Als lid van de organisatie Traxio (Federauto) gebruiken wij hun garantiecontracten. Ook in de dienst na verkoop proberen wij ons te onderscheiden van onze concurrentie. Naast de opvolging van uw garantie kan u bij ons ook terecht voor onderhoud en herstellingen. Wij streven dagelijks naar kwaliteit vanuit een persoonlijke aanpak. Als blijkt dat u toch niet meteen vindt wat u zoekt in ons aanbod, dan kan u gerust de specificaties van uw droomwagen doorspelen, zodat wij binnen ons netwerk op korte termijn de geknipte wagen voor u in stock kunnen halen.

Kom gerust vrijblijvend langs, u zal snel overtuigd zijn van onze manier van werken.